Scroll Top

4 fases van herstel

Vanuit Rijk van Ervaring worden ervaringsverhalen geschreven aan de hand van de 4 fases van herstel. In het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober 2021 schreef Annemarie, vrijwilliger van Rijk van Ervaring, aan de hand van de 4 fases van herstel haar verhaal op papier. Lees het verhaal hieronder.

“Mijn naam is Annemarie de Vries en ik ben nu ruim een jaar vrijwilliger bij Rijk van Ervaring. Een paar maanden geleden heb ik de training “Samen op verhaal” gevolgd binnen Stjoer. Deze word gegeven door Coby de Vries. Tijdens de training wordt er veel aandacht besteed aan de 4 fases van herstel en ga je, aan de hand van die 4 fases, je eigen ervaringsverhaal delen. Dit kan op allerlei manieren. Aangezien ik een creatief iemand ben heb ik ervoor gekozen om mijn verhaal via Happy Stones te delen.

Ik heb al ruim 20 jaar een pittige dwangstoornis en heb al menige dalen gekend. Zo ook vorig jaar toen de Corona uitbrak in Nederland. Ik was net weer in dagbehandeling gegaan omdat mijn dwangstoornis me aardig in de greep had. Minder handen wassen, veel meer aanraken, minder vaak douchen, minder zeep gebruiken, etc etc. Dat was waar ik net volop mee aan de slag was gegaan. En toen ging van de één op de andere dag de afdeling dicht vanwege de Corona. Juist datgene waar ik zo bang voor ben (dat andere mensen ziek worden, gewond raken of zelfs dood gaan door mijn toedoen) was aan de orde van de dag en dat ook nog eens wereldwijd. Ik belandde daardoor met een sneltreinvaart in fase 1: De Overweldigende Fase.”

Klik hier om het hele verhaal te lezen. Wil jij ook met jouw verhaal en de vier fases van herstel aan de slag? Klik dan hier voor meer info over de training ‘Samen op Verhaal Komen’.

Meer weten?
Wil je meer weten over de 4 fases van herstel en/of jouw ervaringsverhaal vorm geven aan de hand van deze stappen? Neem dan contact op via rijkvanervaring@stjoer.frl of bel 058 – 284 90 20.

Bekijk ook het filmpje door hier te klikken om meer te weten te komen over de 4 fases van herstel.